Harrastaja valitaan joukkueeseen joukkuejakopäivän perusteella kauden alkaessa; joukkuejaossa harrastaja voidaan ohjata myös toiseen joukkueeseen kokeilemaan, jolloin nähdään harrastajan taidot käytännössä kahden ryhmän välillä – tämä ei siis vielä tarkoita sitä että harrastajaa ei olisi valittu ensisijaiseen joukkueeseen.
Joukkuevalinnoista ilmoitetaan viimeistään seuraavan viikon alussa, jonka jälkeen uusien harrastajien tulee tehdä ilmoittautuminen seuran myClub-järjestelmään.

Joukkueet suunnitellaan SCL:n antamien ikä- ja taitotasojen mukaisesti, huomioiden harrastajien määrän ja heidän henkilökohtaisen taitotasonsa.
Kilpajoukkuetta täydennetään tarvittaessa myös syyskauden aikana.

Levelit (L1-4) tarkoittavat taitotasoa jossa joukkue harjoittelee ja kilpailee, koko joukkueen vähimmäisosaamisen tulee olla samalla taitotasolla jolloin on mahdollista taata turvallinen lähtökohta harjoittelulle, sekä mahdollisuudet edetä joukkueessa tasavertaisessa asemassa.
Eteneminen leveleillä ylöspäin tulee tapahtua oikeassa järjestyksessä ja se tapahtuu harrastajan oman motivaation ja kehittymisen kautta.

Harrastaja aloittaessaan sitoutuu joukkueeseen myös kevään kisakaudelle.
Kisajoukkueen harrastajalta odotetaan motivoitunutta osallistumista jokaisiin treeneihin ja mahdollisista poissaoloista (esim. sairastuminen) tulee aina ilmoittaa myClub-sovelluksen kautta ja kilpajoukkueessa harrastavilta vaaditaan myös syy poissaololle!
Kisakaudella (kevät), myös harjoitusmäärää lisätään ylimääräisillä vuoroilla ja tarvittaessa näytösten ja kisojen lähestyessä järjestetään vielä lisätreenejä, joihin harrastajan oletetaan osallistuvan mahdollisuuksien mukaan.

Pääasiallinen joukkueita koskeva tiedottaminen tapahtuu huoltajille ja harrastajille whatsappissa joukkueiden omissa ryhmissä (vain henkilökohtaisista asioista ollaan yhteydessä suoraan harrastajaan/huoltajaan).
Laskut ja yleiset tiedotteet julkaistaan myClub-järjestelmän kautta jolloin ne tulevat sekä sovellukseen, että sähköpostitse – kausilaskut lähetetään kuukauden puolivälissä ja ne erääntyvät aina kuun viimeinen päivä.
Mikäli kausimaksu halutaan maksaa kerralla tai sopia maksuajasta laskulle, tulee olla yhteydessä seuran rahastonhoitajaan.

Kauden aikana huoltajat voivat aina olla yhteydessä joukkueen jojoon.
Jojo (1-2kpl) valitaan joukkueen harrastajien huoltajista kauden alkaessa ja tehtävään opastetaan – kenenkään ei tarvitse sitä valmiiksi osata.
Jojon pääasiallinen tehtävä on toimia tiedottajana seuran ja huoltajien välillä ja osallistuu kisamatkoille. Jojo voi halutessaan osallistua treeneihin sivullisena ja tehdä itsensä tutuksi myös harrastajille.

Kilpajoukkueessa harrastaminen ei ole automaattisesti paikka kisamatolla, joukkueen sisältä voidaan muodostaa muuttuva haastajaryhmä, joka harjoittelee muiden mukana ohjelmaa ja pyrkii nousemaan sieltä kisamatolle – eli jokaisen harrastajan tulee näyttää taitonsa jatkuvasti myös kauden aikana.
Myös haastajat lähtevät mukaan kisoihin ja tarvittaessa korvaavat sairastuneen/loukkaantuneen harrastajan – kisakokoonpano voi siis muuttua vielä kilpailupäivänäkin!

Kustannukset:

Joukkueiden kausimaksujen määrät löytyvät joukkueet-sivulta.
Näiden lisäksi kilpajoukkueessa harrastavalle tulee syyskauden alkaessa hankkia kilpailulisenssi ja mahdollinen vakuutus: https://scl.fi/harrastajalle/lisenssit/

Kilpajoukkueelle järjestetään kauden aikana myös leirejä 1-3kpl (viikonloppuisin 3-4h/päivä), leirien hinta on arviolta 50-70€/leiri.

Kisamatkan kustannuksista osallistuminen (18-25€), sekä ruokailu (10-15€) tulee harrastajan maksettavaksi, mahdolliset matkakulut ja majoitus pyritään ensisijaisesti kattamaan joukkueen varoista ja loppusumma jaetaan harrastajien kesken.*

Harrastajalla tulee olla treeneissä cheerleadingiin sopivat varusteet. Kisoihin osallistuessa seura lainaa harrastajalle puvun, mutta harrastajalta tulee itseltään löytyä valkoiset kengät, alusshortsit, ja sukat.
Lähempänä kisoja harrastajille tilataan joukkueen varoista yhtenäiset scrunciet/lettinauhat*

Kilpailuihin ilmoittaudutaan noin kuukausi ennen kisoja ja ilmoittautuminen on sitova ja mikäli harrastajan tai koko joukkueen osallistuminen peruuntuu tämän jälkeen (esim. sairastumisen tai epidemian vuoksi), ei maksua voida palauttaa.

Harrastajilla on mahdollisuus ostaa myös vapaaehtoinen joukkuepaita/seurahuppari kauden aikana, sekä kilpailukohtainen kisapaita joka tilataan kisailmoittautumisen yhteydessä.

*Varat kerätään kauden aikana joukkueen omalla varainkeruulla.
Mikäli harrastaja ei osallistu varainkeruuseen tulee maksut maksettavaksi kokonaisuudessaan ilman varojen mukaisia vähennyksiä.